Men en Machine - Ostrica
info@ostrica.nl
English EN
“Vermogensoplossingen die naadloos
aansluiten bij uw ambities”
Ostrica Voor wie Diensten Strategieën Resultaten Overige Inloggen
Ostrica Fondsen Downloads contact

Walter Brems | 1947

Sporen, onuitgewist nog

160 cm x 160 cm
olieverf, doek op paneel

Mens en Machine

Ostrica onderscheidt zich van andere vermogensbeheerders door haar ‘mens en machine’ – beleggingsconcept. Dit is de kern van het beleggingsproces van Ostrica. Dit concept combineert de toegevoegde waarde van zowel de mens als de computer.

Mens
De menselijke bijdrage wordt gevormd door een fundamentele analyse van bedrijven en sectoren naast macro economische analyses. De fundamentele analyse is gericht op het vinden van inconsistenties in verwachting van analisten, trendwijzigingen op macro economische- en op sector niveau. Daarnaast is de kwaliteit van het management een belangrijk aspect binnen het proces van het beoordelen van individuele bedrijven.

Machine
Kwantitatieve modellen en -gereedschap worden ingezet om onze analisten bij te staan in de zoektocht naar consistente outperformance. De researchafdeling van Ostrica maakt gebruik van een intern gecreëerd kennissysteem, dat gevoed wordt door diverse dataleveranciers zoals Datastream, Factset, Bloomberg en Msci. Hiermee worden multifactor modellen gebouwd met gebruikmaking van menselijke invoergegevens (verwachting en opinies) en historische gegevens. Dit kennissysteem waardeert de aandelen en obligaties op een groot aantal factoren en rangschikt ze naar aantrekkelijkheid als belegging.

Zo ontstaat er een strategische verdeling van aantrekkelijke beleggingstitels over verschillende vermogenscategorieën. Onze analisten concentreren zich op de titels die voor u daadwerkelijk interessant zijn. Hierdoor wordt kostbare tijd efficiënt door Ostrica aangewend om structureel betere resultaten te behalen dan de markt als geheel.

Einstein: ‘Computers are incredible fast, accurate and stupid; humans are incredibly slow, inaccurate and brilliant; together they are powerful beyond imagination'
© Copyright 2018 Ostrica  |  Privacy- en cookieverklaring