Doelgroepen 50k - Ostrica
info@ostrica.nl
English EN
“Vermogensoplossingen die naadloos
aansluiten bij uw ambities”
Ostrica Voor wie Diensten Strategieën Resultaten Overige Inloggen
Ostrica Fondsen Downloads contact

Jo van den Brand | 1943

Witte schaal met pruimen

25 cm x 40 cm
olieverf op paneel

Luc Bemelmans | *1958 – †2012

Lente

25 cm x 18 cm x 20 cm
brons

Vermogensopbouw

Banksparen
Ostrica biedt met Perlasplan een aantrekkelijke mogelijkheid om vermogen op te bouwen voor de oude dag of de aflossing van uw hypotheek met fiscale voordelen. Perlasplan betekent fiscaal aantrekkelijk banksparen in door Ostrica beheerde fondsen. Naast het opbouwen van vermogen voor de oude dag of de aflossing van uw hypotheek is Perlasplan ook een uitstekend alternatief voor uw (te dure) lopende beleggingspolissen, uw gouden handdruk of vrij vermogen. Voor uw vermogen tot 50.000 euro is Perlasplan de perfecte oplossing. Inleg is al mogelijk vanaf € 50 per maand.

Of u nu vermogen opbouwt of reeds beschikt over vermogen, bij Ostrica wordt uw belegging altijd professioneel beheerd.

MEER over banksparen

Vermogensopbouw voor de Oude Dag
Is uw toekomstige inkomen voldoende om te blijven doen wat u nu doet? Het pensioen dat u later krijgt, is vaak (veel) minder dan het inkomen dat u nu heeft. Dit kan betekenen dat u straks iedere maand minder geld ontvangt, terwijl uw vaste lasten gelijk blijven en u ook nog leuke dingen wilt kunnen doen. Het opbouwen van ‘vermogen voor later’ kunt u ook zien als ‘een extra potje’ om zorg in te kopen. Als u een aanvullend pensioen opbouwt met de Perlasfondsen van Ostrica, ontvangt u straks extra inkomen naast uw pensioen. Zodat u dát kunt blijven doen, wat u nu gewend bent.

Of u nu vermogen opbouwt of reeds beschikt over vermogen, bij Ostrica wordt uw belegging altijd professioneel beheerd.

MEER over vermogensopbouw voor de oude dag

Netto Lijfrente
Met ingang van 2015 is het pensioengevend loon gemaximeerd op € 100.000 inclusief AOW. De overheid biedt zowel werknemers in loondienst als zelfstandigen met een inkomen boven deze aftoppingsgrens de mogelijkheid om op vrijwillige basis extra vermogen op te bouwen, om te voorzien in aanvullend inkomen voor de oude dag. Heeft u een inkomen dat hoger ligt dan de aftoppingsgrens van € 100.000 dan kunt u met ingang van 1 januari fiscaal vriendelijk een aanvulling op uw pensioen bijsparen via een zogenaamde nettolijfrente oudedagsvoorziening.

MEER over netto lijfrente

Opbouwen vrij vermogen
Ostrica biedt met Perlasplan ook als u minder vermogen heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van het gestructureerde beleggingsproces van Ostrica. Perlasplan bestaat uit een drietal actief gemanagede fondsen. U kunt Perlasplan gebruiken om vrij vermogen op te bouwen. Er geldt dan geen belastingvrijstelling maar u heeft ook geen beperkingen. Zo mag u geld opnemen en storten wanneer u dat zelf wilt.

Het Perlasplan Vrij Vermogen laat u vrij om tussentijds – wanneer nodig – kosteloos een deel van uw vermogen op te nemen, voor bijvoorbeeld een extra aflossing op uw hypotheek of een onverwachte uitgave.

MEER over opbouwen vrij vermogen

Kinderrekening
Vermogen opbouwen voor uw (klein)kind?

Veel ouders en grootouders leggen periodiek geld opzij om hun (klein)kind later een goede start te geven voor bijvoorbeeld een studie, autorijles, hun eerste huis of misschien wel een wereldreis. Dit zijn grote uitgaven. Om vermogen op te bouwen is sparen veiliger dan beleggen, maar gezien de lage rente wordt er toch steeds vaker voor gekozen om te beleggen. Met beleggen is het mogelijk om op lange termijn meer rendement te halen. Al met een bescheiden bedrag per maand bouwt u met Perlasplan Vrij Vermogen een mooi vermogen op voor uw (klein)kind(eren) voor later.

MEER over kinderrekening

Vermogensopbouw voor de aflossing van uw hypotheek
Met Perlasplan Eigen Woning bouwt u vermogen op voor de aflossing van uw hypotheek. Perlas voorziet echter niet alleen in vermogensopbouw voor het aflossen van uw huidige hypotheek, maar biedt ook de mogelijkheden om ‘vermogen op te bouwen’ voor de aanschaf van een eigen woning.

Of u nu vermogen opbouwt of reeds beschikt over vermogen, bij Ostrica wordt uw belegging altijd professioneel beheerd.

MEER over aflossing van uw hypotheek

Gouden Handdruk en uw Stamrechtvrijstelling
Ontslag betekent inkomensverlies. Een ontslagvergoeding, de zogenaamde gouden handdruk, kan dat verlies opvangen. Tot 1 januari 2014 was het mogelijk een ontslagvergoeding opzij te zetten tot een (fiscaal) gunstiger moment. Deze mogelijkheid is per 1 januari 2014 vervallen.

Met de stamrechtvrijstelling kon de belastingheffing over een ontslagvergoeding worden uitgesteld door de uitkeringen uit te stellen tot een belastingtechnisch gunstiger tijdstip of te spreiden in de tijd. Vanaf 2014 is de mogelijkheid om een nieuwe stamrecht-BV op te richten of om een na deze datum ontvangen ontslagvergoeding te stallen in een stamrecht beleggingsrecht komen te vervallen. Wat is het gevolg voor bestaande stamrecht-bv’s en stamrecht beleggingsrecht?

MEER over gouden handdruk en stamrechtvrijstelling
© Copyright 2018 Ostrica  |  Privacy- en cookieverklaring