Beschermingsstrategieën - Ostrica
info@ostrica.nl
English EN
“Vermogensoplossingen die naadloos
aansluiten bij uw ambities”
Ostrica Voor wie Diensten Strategieën Resultaten Overige Inloggen
Ostrica Fondsen Downloads contact

Jo van den Brand | 1943

Stoofpeertjes

18 cm x 24 cm
olieverf op doek

Karin van de Walle | 1964

Showgirl

90 cm x 27 cm x 21 cm
bewerkt marmer-keramiek-kristal

Actief beschermingsbeleid

Bij beleggen hoort risico. Spreiding is een belangrijk middel om dat risico te minimaliseren en een gezonde en verantwoorde vermogensontwikkeling te realiseren. Ostrica zorgt voor spreiding over verschillende beleggingscategorieën, zoals vastrentende waarden, aandelen en alternatieve beleggingen in verschillende sectoren en regio’s. Ondanks een gedegen fundamentele- en technische analyse laat het tijdstip waarop een sterke koersval zich voordoet zich moeilijk voorspellen.

Zelfs wanneer de kans op marktstress hoog lijkt, is het suboptimaal om volledig uit risicovolle titels te stappen. Een koersval mijden is weliswaar een doel, maar wanneer de koersval uitblijft of wanneer niet tijdig opnieuw wordt ingestapt, gaat veel rendement verloren. Naast spreiding is een actieve sturing uit aandelen dus slechts een deel van de oplossing om beleggingsportefeuilles te beschermen.

Actief beschermingsbeleid
Ostrica hanteert een actief beleggingsbeleid, waarbij per portefeuille wordt bepaald wat de basis allocatie naar vermogenscategorieën en beschermingsstrategieën moet zijn. Hoe hoger het risico hoe hoger de allocatie naar de beschermingsstrategie zal moeten zijn. De allocatie wordt vervolgens tactisch bijgestuurd. Door een actief beheer van de beschermingsstrategie kan de omvang hiervan in de portefeuille in de loop der tijd variëren. Dit kan er toe leiden dat er tijdelijk geen of minder bescherming wordt opgenomen, maar ook dat er tijdelijk een hogere allocatie wordt opgenomen.

Sinds de crisis in 2008 is de vraag naar strategieën die heftige koersdalingen voorkomen of beperken opportuun. Zoals u weet gaat het reduceren van risico’s doorgaans ten koste van het rendement. Onze afdeling Research heeft de mogelijkheden onderzocht om in de portefeuilles een meer gelijkmatig verloop van het rendement te bewerkstelligen. De historische resultaten van door ons ontwikkelende en van voor tot achter geteste beschermingsstrategieën zijn indrukwekkend. In de praktijk is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om bescherming als beleggingsstrategie goed in te vullen met externe fondsen of individuele titels. Om deze reden verkiezen wij risico gecontroleerde groei van portefeuilles in Ostrica fondsen.

Fondsinformatie
© Copyright 2018 Ostrica  |  Privacy- en cookieverklaring